Terugverdientijd energieopslag batterijen richting 7-8 jaar!

16.01.2024

"Goed nieuws: Jij kunt nu ook btw terugvragen voor je thuisbatterij, met óf zonder zonnepanelen!"

Als je een thuisbatterij koopt, of je nu zonnepanelen hebt of niet, kun je bij de Belastingdienst de btw terugvragen die je voor de batterij hebt betaald. De terugverdientijd van een thuisbatterij kan nu, dankzij deze btw-teruggave, dalen naar 7 tot 8 jaar (volgens Solar Magazine).

Dit maakt het een gouden kans voor 2024, zeker gezien de dalende prijzen van thuisbatterijen door industriële opschaling. Een belangrijk detail is dat je in aanmerking komt voor deze btw-teruggave als je een dynamisch energiecontract hebt en energie in- en verkoopt op de markt. Dit handelen in energie maakt dat je door de Belastingdienst wordt gezien als btw-ondernemer, wat nodig is om de btw terug te kunnen vragen. Het handelen op de energiemarkt gebeurt automatisch dankzij slimme software die bij een thuisbatterij geleverd wordt.

Om de terugverdientijd voor thuisbatterijen uit te rekenen, moeten we samen met jou het volgende doen. Denk aan:

  1. Zorg dat de btw-teruggave voor klanten geregeld is vóór de aankoop. Dit komt doordat niet alle merken thuisbatterijen geschikt zijn voor handel op de energiemarkt.
  2. Zonnepaneelbezitters die eerder al btw hebben teruggevraagd, kunnen ook btw terugkrijgen voor een thuisbatterij, maar daarvoor moeten vooraf enkele zaken geregeld worden. Hiervoor Wil je meer weten over hoe jij btw kunt terugvragen voor je thuisbatterij of over de combinatie met zonnepanelen?

Wij helpen je graag met advies en begeleiding, zodat je optimaal gebruik kunt maken van deze kans. Stuur ons een bericht of bel ons direct om een adviesgesprek aan te vragen. We staan klaar om al je vragen te beantwoorden en je te helpen met het regelen van de btw-teruggave. De verwachting van Romano Hagen en zijn team is dat 85% van de particulieren die een thuisbatterij kopen, de btw terug kunnen vragen.

Om teleurstellingen te voorkomen, is het belangrijk om dit vooraf goed te regelen. Wacht dus niet langer en neem vandaag nog contact met ons op. Samen zorgen we ervoor dat je profiteert van deze geweldige kans en een stap zet naar een duurzamere toekomst!

terug naar overzicht