Subsidie verduurzamen woning

Voorkom dat u subsidie misloopt

Een subsidie kan het verduurzamen van uw woning financieel een stuk aantrekkelijker maken. Het is dan ook goed om te weten dat hiervoor verschillende subsidies bestaan. Deze subsidies verschillen van tijd tot tijd als het bijvoorbeeld om voorwaarden en budgetten gaat. Wilt u uw woning ook verduurzamen en bent u benieuwd welke subsidie u daarvoor kunt aanvragen? Met Beter Duurzaam loopt u geen subsidie mis.

Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE)

Eén van de meest bekende subsidies is de Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing. Deze subsidie staat ook wel bekend als de ISDE-subsidie. Deze subsidie wordt door de Rijksoverheid beschikbaar gesteld voor consumenten die hun woning willen verduurzamen door middel van:

Subsidiemogelijkheden voor:

  1. Warmtepompen
  2. Zonneboilers
  3. Aansluiting op een warmtenet
  4. Isolatie van dak, glas, gevel, muur en / of vloer
  5. Elektrische kookvoorzieningen

Subsidie voor het verduurzamen van uw woning met zonnepanelen

Voorheen kon je als consument ook subsidie voor zonnepanelen aanvragen. Dat is sinds kort niet meer mogelijk; deze subsidie is namelijk komen te vervallen. In plaats daarvan is de BTW op zonnepanelen per 1 januari 2023 afgeschaft. Wie nu zonnepanelen aanschaft, betaalt daarvoor dus geen BTW. Aanvullend daarop stellen sommige gemeenten een duurzame lening beschikbaar om de aanschaf van zonnepanelen te stimuleren.

Subsidie voor warmtepompen

Consumenten kunnen tot enkele duizenden euro’s subsidie krijgen voor het verduurzamen van hun woning met behulp van een (hybride) warmtepomp. Zo’n warmtepomp verwarmt uw woning niet alleen, maar heeft ook de mogelijkheid om uw woning te verkoelen. De hoogte van de subsidie is afhankelijk van zowel het vermogen als het energielabel van de warmtepomp. De exacte bedragen vindt u op de website van de RVO. Hier vindt u ook de voorwaarden en een stappenplan.

Subsidie voor zonneboilers

Ook voor het verduurzamen van je woning met behulp van een zonneboiler stelt de Rijksoverheid subsidie beschikbaar. Evenals voor warmtepompen geldt hier ook dat het vermogen en het energielabel bepalend zijn voor de hoogte van de subsidie. Ook hiervoor staan op de website van de RVO zowel de exacte bedragen als de voorwaarden en een stappenplan.

Hulp nodig bij het verduurzamen van uw woning?

Bent u benieuwd voor welke subsidies u in aanmerking komt? De specialisten van Beter Duurzaam kennen als geen ander de weg in het complexe subsidielandschap. Wij denken hierin dan ook graag met u mee. Als u dat wenst, kunnen wij zelfs de aanvraag van de subsidies voor u regelen. Zo weet u zeker dat u geen subsidie misloopt. Neem contact met ons op, dan helpen wij u om uw woning beter en duurzamer te maken.