Zonnepanelen MKB

Zonnepanelen voor het MKB zijn interessant, maar waarom? Met welke voordelen en nadelen moet er rekening gehouden worden en hoe komt het dat iedereen een andere energieprijs betaalt? De redenen om zonnepanelen te laten plaatsen op uw bedrijfspand in een overzicht.

  1. Bespaar geld, nu en in de toekomst
  2. Profiteer van belastingvoordeel of subsidie
  3. Verhoog de waarde van uw pand, verhoog uw energielabel
  4. Bescherm het milieu, beperk CO2 uitstoot
  5. Word onafhankelijk van energiebedrijven
  6. Zorg voor een betere uitstraling van uw bedrijf
  7. Voldoe aan uw verplichting vanuit Informatieplicht energiebesparing

Met onze dakscan ziet u vrijblijvend, gemakkelijk en snel wat de mogelijkheden van uw pand zijn. Tevens kunt u bij ons zonnepanelen "leasen" en sommige gevallen bieden wij u een "dakhuur"aan. Kortom, ook als u zelf niet wilt investeren kunnen zonnepanelen interessant zijn.

Bespaar geld. Nu en in de toekomst

Energie kost geld, dat weten we allemaal. De wijze waarop deze kosten zijn opgebouwd bepaald voor een groot deel wanneer zonnepanelen interessant voor een onderneming zijn. Er zijn een aantal posten te onderscheiden, namelijk: leveringstarief, opslag duurzame energie, energiebelasting en vast lasten. Met zonnepanelen kunt u alles besparen, behalve de vast lasten. Benieuwd wat nu eigenlik uw kosten zijn en hoe u deze kunt besparen? Onze adviseurs staan u graag te woord.

Profiteer van belastingvoordeel

Vanaf 2016 heeft de overheid een drempel opgeworpen in de Energie Investeringsaftrek (EIA) als het gaat om investeringen in zonnepanelen. Daarnaast is het voor bedrijven met een aansluiting zwaarder dan 3x80A niet mogelijk om van de EIA te profiteren. Hiervoor is de SDE subsidie beschikbaar. U kunt profiteren van EIA als u een systeem aanschaf met een vermogen boven de 15kwp. Tevens kunt u gebruik maken van de Kleinschaligheids InversteingsAftrek (KIA) en de Baangerelateerde investeringskorting (BIK). De BIK is een tijdelijke aanvulling op reeds bestaande stimuleringsmaatregelen zoals de kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA), de energie-investeringsaftrek (EIA) de milieu-investeringsaftrek (MIA) en de willekeurige afschrijving milieu-bedrijfsmiddelen (VAMIL). Ondernemers kunnen de verschillende investeringsregelingen dan ook tegelijkertijd toepassen waarbij het voordeel van beide investeringsregelingen geldt.

Beter Duurzaam vraagt voor u (indien gewenst) de EIA aan bij aanschaf van een zonnestroom systeem.

Profiteer van subsidie

De Nederlandse overheid heeft met de SDE++ subsidie (Stimuleringsregeling Duurzame Energieproductie en Klimaattransitie) of ISDE subsidie een uitgebreid pakket aan subsidies beschikbaar gesteld. Deze subsidie is beschikbaar voor bedrijven met een aansluiting zwaarder dan 3x80A, welke geen recht hebben op EIA bij de aanschaf van zonnepanelen. De SDE++ subsidie geeft een vergoeding op het opwekken van energie, ongeacht wat u hier verder mee doet. Deze vergoeding heeft een looptijd van 15 jaar en zorgt er op deze manier voor dat zonnepanelen ook voor bedrijven met hoge energieverbruiken interessant zijn.

Verhoog de waarde van uw pand

Zonnepanelen verhogen de waarde van uw pand substantieel en hebben een positieve invloed op het duurzaam ondernemerschap. Tevens zijn voor veel bedrijven verplichte energie audits van toepassing, met zonnepanelen toont u niet alleen naar uw omgeving en klanten dat u geeft om het milieu, maar bewijst ook naar de overheid dat uw onderneming voldoet aan de door hen gesteld eisen. De waardevermeerdering kan oplopen tot boven de aanschafprijs van uw installatie! Zonnepanelen zijn dus een duurzame investering. Gezien de stijgende energieprijs, neemt de waardevermeerdering als gevolg van zonne-energie ook toe!

Verhoog het energielabel van uw pand

Bij de oplevering van een bedrijfspand is een energielabel verplicht. Daarnaast is een geldig energielabel voor uw bedrijfspand ook verplicht als u deze verkoopt of verhuurt. DE controler hierop gebeurd door de Inspectie Leefomgeving & Transport. Zij hebben inmiddels heeft al meerdere boetes uitgeschreven aan bedrijven die niet aan de regel voldoen. De verplichting geldt voor bedrijfspanden, zoals:Kantoren, Onderwijspanden, Publieke panden, Horeca, Sportgebouwen en Winkels.

Voor industriële bedrijfspanden geldt de verplichting dus niet. Maar let goed op als u bijvoorbeeld ook een kantoor of showroom heeft. Voor de ruimtes is een energielabel wel verplicht, als deze groter zijn dan 50 m2.

Bescherm het milieu

Met het klimaatprobleem bent u inmiddels wel bekend. De vraag is of u ook uw steentje bijdraagt aan het terugdringen van deze dreigende ecologische ramp. De kolencentrales waarmee ‘grijze’ stroom wordt opgewekt, pompen jaarlijks een enorme hoeveelheid broeikasgas de atmosfeer in. Daar blijft het echter niet bij, want een dergelijke centrale stoot ook gassen uit als waterstofsulfide, de veroorzaker van zure regen. Eén van de grootste stappen die u als ondernemer kunt nemen, is het overstappen op een duurzame energiebron. Zonne-energie is een schone, stille vorm van energie die uiterst milieuvriendelijk is. Door er gebruik van te maken, wordt u minder afhankelijk van de vervuilende ‘grijze’ stroom.

Word onafhankelijker van de energiebedrijven

Het Nederlandse energienet is in principe prima in orde, maar mocht er zich een lange periode van stroomstoring voordoen, dan kunt u altijd uw zonnepanelen op een accu aansluiten. Op deze manier heeft u ook in tijden van stroomstoring gewoon elektriciteit. Daarnaast bent u onafhankelijker van de perikelen van de energiebedrijven. Meer informatie over besparen en opwekken van energie? Neem contact met ons op.

Zorg voor een betere uitstraling van uw bedrijf

Zonnestroom op het dak is zichtbaar en particulieren staan hier positief tegenover. Dit is goed voor het imago van het bedrijf. Groen imago door zichtbaarheid van de zonnepanelen. Het toont hoe een bedrijf in de wereld staat. Bij duurzaam aanbesteden wordt de opdrachtnemer uitgedaagd om op de lange termijn verbonden te zijn aan de opgave. Het is dus mogelijk voor de opdrachtnemer om te investeren in duurzame maatregelen die tijdens de exploitatie- en beheerfase kunnen worden terugverdiend door lagere exploitatiekosten.